Menu

Erkend door
het RIZIV

Orthopedische schoenen

Ook jij verdient comfortabele en modieuze schoenen

Iedereen verdient schoenen die comfortabel zitten, ook mensen met motorische problemen of met een afwijking aan hun voeten of benen. Elke orthopedische schoen die wij maken is uniek én wordt 100% op maat vervaardigd, telkens vertrekkend vanaf een gipsafdruk en gedetailleerde maatvoering. Naast een maximaal draagcomfort besteden we veel zorg aan de elegantie en uitstraling van je orthopedische schoenen. Zo leveren we alle mogelijke inspanningen om orthopedische schoenen te creëren met een modieuze en stijlvolle uitstraling, volledig gebaseerd op jouw individuele stijlwensen..

Shoe
Meer info?

Wanneer kom je in aanmerking

voor orthopedische schoenen?

Verschillende medische redenen maken orthopedische schoenen aangewezen: reuma, diabetes, neurologische afwijkingen, traumatische letsels, wegens aangeboren afwijkingen aan de voeten of benen, …

Orthopedische schoenen krijg je slechts onder bepaalde voorwaarden terugbetaald door je ziekenfonds.

  • Je hebt allereerst een voorschrift van een specialist nodig. Wanneer je dit voorschrift hebt gekregen, contacteer je ons.
  • Bij een eerste aanvraag moet de medisch adviseur van het ziekenfonds dit voorschrift bevestigen na een controlebezoek. Wij regelen hiervoor de aanvraag.

Wij werken volgens het derdebetalersysteem. Dit betekent dat je na aflevering van je orthopedische schoenen slechts het remgeld betaalt. De rest regelen wij rechtstreeks met je ziekenfonds.

Hoe maken we jouw orthopedische schoenen?

Het maken van jouw orthopedische schoenen vereist veel zorg en ambachtelijk vakmanschap, waarbij we elkaar meermaals ontmoeten. Je komt hiervoor op afspraak langs in Tongeren, je kiest voor een huisbezoek of gebruikt één van onze afspraakmomenten in verschillende Limburgse ziekenhuizen en revalidatiecentra.


Vanaf de maatopname mag je rekenen op een doorlooptijd van 6 tot 8 weken met drie tot vier persoonlijke ontmoetingen met orthopedisch technieker Dirk Sorgeloose.

Stap 1

Maatopname via gipsafdruk en blauwdruk

De eerste stap naar jouw orthopedische schoenen omvat een kennismakingsgesprek waarbij we allereerst luisteren naar jouw mobiliteitsprobleem. Vervolgens nemen we een gipsafdruk van beide voeten en een blauwdruk met de omtrekmaten.

Stap 2

Controle van de pasvorm aan de hand van een doorschijnende passchoen

Op basis van de gipsafdruk en de blauwdruk maken we een leest voor je orthopedische schoenen. Aan de hand van deze leest vervaardigen we een orthese (steunzool) en/of prothese samen met een doorschijnende passchoen.

Tijdens onze tweede afspraak analyseren we waar de leest van de passchoen perfect zit, maar ook waar deze knelt of verdere aanpassingen vereist zijn. Op basis van de aantekeningen op deze passchoen, werken we de leest bij.

Stap 3

​Uitproberen van een proefschoen met de definitieve orthese (steunzool) / prothese

Een volgende stap is het maken van een proefschoen. Deze proefschoen bevat veters en je definitieve zool, waardoor je er even mee kan rondstappen. Na jouw feedback beschikken we over alle technische informatie om je definitieve orthopedische schoenen te vervaardigen.

Tijdens deze ontmoeting bespreken we ook je stijl- en kleurwensen. Heb je in een modemagazine een schoen gevonden die je aanspreekt? Beschik je over foto’s van een mooie schoen in een schoenenwinkel? Kan je jouw stijlwensen beschrijven? Naast je eigen ideeën en foto’s beschikken we zelf over een catalogus met tientallen inspirerende voorbeelden.

We maken de gewenste schoen zo treffend mogelijk na, uiteraard met de vereiste orthopedische aanpassingen.

Stap 4

Persoonlijke overhandiging van je orthopedische schoenen

Wanneer je orthopedische schoenen klaar zijn, volgt uiteraard de ultieme test. Samen bekijken we of de schoen 100% aanvoelt zoals het moet. We bekijken samen het loopcomfort en de stabiliteit.

Stap 5

Altijd bereikbaar voor correcties of herstellingen

Ook na het afleveren van je orthopedische schoenen, blijven we steeds bereikbaar. Zitten de schoenen ergens niet helemaal goed of knelt het? Maak dan een afspraak (in ons werkatelier in Tongeren) zodat we je schoenen meteen gericht kunnen aanpassen.

Bij aanhoudende problemen voeren we een drukanalyse uit, waarbij we sensoren aanbrengen op je voeten. Dankzij bluetooth kunnen we de resultaten aflezen en gericht de nodige aanpassingen uitvoeren.

Alle aanpassingen van je laatste orthopedische schoenen zijn inclusief onze service en dus zonder meerkost. Voor de lange levensduur van je orthopedische schoenen werken we altijd met leder van eerste keuze.

Onze referenties

Schoenen waar we trots op mogen zijn